vrijdag 17 juni 2011

Dagboek Nestje 1

Vanaf vandaag zal ik alles wat in het dagboekje op de site word gezet, ook hier publiceren, en dan met meerdere foto's. Ook zal ik foto's op flickr zetten. 

Hierbij een kopie van wat al in het dagboek op de site vermeld staat:


17 juni 2011
Door alle spanning van zo´n eerste nestje lijken de dagen wel weken te zijn. Het zou aankomend weekend al kunnen gebeuren, maar het kan ook nog 4 dagen op zich laten wachten. Zo spannend allemaal. Ik heb de kittenkooi in ieder geval helemaal gereed nu, en het lijkt erop dat Haleth hem goedgekeurd heeft (tot nu toe), het is uiteraard maar afwachten of dit ook zo zal zijn als ze haar kittens heeft.
Ik hoop maar dat alles goed zal gaan. Soms hoor je van die vreselijke dingen en dan hoop je maar dat het jezelf niet zal overkomen, maar daar heb je uiteindelijk weinig over te zeggen.
Het aftellen is in ieder geval begonnen. Het eerstvolgende berichtje die hier zal komen te staan zal zijn als ze bevallen is met uiteraard foto's van de bevalling en de eerste ademteugjes.



12 juni 2011
Als ze precies op 21 juni zal bevallen is het nog 9 dagen te gaan. Zo spannend allemaal! Ze ploft inmiddels bijna uit elkaar en af en toe hoor je haar mopperen op de schoppende kittens. Toch is ze ondanks haar dikke buik nogsteeds veel aan het spelen en af en toe erg gek aan het doen.
Op de foto is ze aan het spelen met een balletje die Quibus gesloopt heeft. Ook als ik het laser pennetje pak en ze hoort het geluid, dan staat ze al klaar om te spelen.
Het komt nu toch allemaal erg dichtbij. We kunnen niet wachten! Voor de mensen die een berichtje willen ontvangen als de kittens geboren zijn, geef het even aan bij de nieuwsbrief.



1 juni 2011
Haleth lijkt wel met de dag dikker te worden. Je kunt nu echt heel duidelijk zien dat ze zwanger is. Nog 3 weken te gaan. Een zwangerschap duurt ongeveer 9 weken. Het lijkt allemaal zo langzaam te gaan nu, maar eigenlijk valt het allemaal best mee. Het word natuurlijk ons eerste nestje en dat maakt alles extra spannend. Haleth begint al wat te waggelen en doet nu een stuk voorzichtiger met klimmen en springen. Tot nu toe gaat alles nog voorspoedig, hopen dat dat ook zo zal zijn met de bevalling. 


16 mei 2011
Het is zeker, er komen kittens! Vandaag zijn we met Haleth weer naar de dierenarts geweest om te kijken of ze echt zwanger is, en ja, ze is echt zwanger! De dierenarts kon ongeveer 4 kittens voelen! Ook hebben we een echo laten maken. Daarop konden we allemaal gezonde hartjes zien kloppen



9 mei 2011
Vandaag is het 3 weken geleden dat Haleth en Eagle het ontzetttend naar hun zin hebben gehad. Over een weekje zou ze dus 4 weken zwanger moeten zijn en dan moet er iets te voelen zijn. Volgende week staat dus weer een afspraak ingeplant bij de dierenarts. Als de dierenarts kittens voeld zitten laat ik een echo maken om te kijken hoeveel het er ongeveer zullen zijn. Het word met de dag spannender.
Ik heb Haleth en de Eagle nog niet volledig gescheiden, en dat levert toch zulke leuke foto's op.



22 april 2011
De afgelopen dagen hebben Haleth en Eagle toch maar bewezen redelijk ervaren te zijn voor de eerste keer. Het was zo'n beetje ieder uur feest. Haleth hebben we dus iedere nacht in de slaapkamer zodat ze in iedergeval 's nachts elkaar even met rust laten. Vanaf vandaag gaan we ze sowieso weer scheiden, want het houd maar niet op met die twee. Hihi.

18 april 2011
Vandaag hebben Haleth en Eagle het erg gezellig gehad samen. Voor hun beide de eerste keer, dus we zijn erg benieuwd.. Afwachten dus. SPANNEND!!!