woensdag 22 juni 2011

Kittens geboren!!!

Vandaag is de dag dat ze uitgerekend is, en ze stelt me niet teleur. Om 20.30 uur werd ze een stuk onrustiger. Ze bleef niet op één plek liggen en wisselde haar bezigheden af met wassen en weer liggen. Om 21.00 uur begonnen de weeën en om 21.26 werd het eerste kitten geboren, een prachtig schildpad poesje. Haleth wist niet zo goed wat ze moest doen nadat het geboren was, dus we hebben haar even geholpen met de navelstreng doorknippen. Daarna wist ze wat er van haar verwacht werd, netjes haar dochter wassen en vervolgens de nageboorte opeten. 


Om 22.16 werd het tweede kitten geboren, een witte. Deze ging een stuk makkelijker en was ook zo geboren. Ze wist inmiddels precies wat ze moest doen en beet dus ook netjes de navelstreng door, ging haar pasgeboren kitten wassen en at de nageboorte weer op. 


Niet lang daarna kwam om 22.47 uur kitten nummer 3, een rood met wit kitten. Toen nam ze even een pauze. 


Na een uurtje kwamen de weeën weer opzetten en om 0.01 kwam kitten 4, een créme kitten.




Inmiddels heb ik het kleine doosje omgewisseld voor een grotere en schone lakentjes erin gelegd. Nu ligt moeder met haar kroost lekker te rusten en te genieten van elkaar. Wat we ook ontzettend leuk vonden waren de vele mensen die via de webcam mee keken! Erg bedankt voor jullie lieve berichtjes! Wij hebben er in ieder geval een lekker wijntje op gedronken.